Zagorja Prigorja Podravine Moslavine Posavine Pokuplja

Međimurja

   U pitomim dolinama i prekrasnim bregovima Hrvatskog zagorja, Prigorja, Podravine, u tom predivnom kraju punom vrednih ljudi, dobra vina i vinskih cesta, pravih zagorskih purana i  običaja, prigorskih ljepotica i podravskih cvjetnih polja, postojali su i još uvijek postoje mužikaši koji njeguju stare kajkavske popevke i stvaraju nove. Sve prolazi, sve se mijenja al' mužikaši, oni pravi domaći ostaju tu zanavek.
  Upravo zbog tih muzikaša je nastala ova stranica, kako bismo njihova dostignuća istrgli zaboravu i  pokazali cijelom svijetu, kao sjećanje na one kojih više nema, za spomen i ponos današnje generacije, za uzor budućim pokoljenjima. Jer svaki mužikaš je u svojim pjesmama ostavio dio sebe, dio svog srca, ponosan na svoje djelo. Pjesmom i muzikom su nas pratili kroz cijeli život, veselili se i plakali sa svima nama. Svima im se s poštovanjem zahvaljujemo.
 
Svi podaci predstavljeni javnosti uzeti su iz prvih tonskih zapisa, iz razgovora sa članovima bivših sastava te podaci s dostupnih izvornih dokumenata. Podaci će se mijenjati i nadopunjavati novim saznanjima i prikupljenim dokumentima.

Computer design and copyright ©1998. - 2015.