Ansambl Franje Lukića Ansambl Mije Besedića Ansambl Stjepana Sabljarića

  Ansambl  Franje Lukića

  Ansambl ''Franje Lukića'' iz Šišljavića osnovan je 1974. godine. Vođa sastava bio je Franjo Lukić. Ansambl je bio vrlo popularni u razdoblju od 1974. do 1976. godine, na čitavom karlovačkom i zagrebačkom području, a i šire, kada su snimili svoju jedinu gramofonsku ploču.
 
Članovi sastava bili su: Franjo Lukić violina, Drago Žeger harmonika, Dragutin Lukić bugarija, Josip Jurac brač, Zlatko Huljina bas, Franjo Tončić vokal.

 

Jedinu svoju ploču broj:
SY 22605 snimio je 03.04.1974. godine s pjesmama:

S curama je kraj
 (Franjo Lukić-Lukić-Mihael Severak)

Ljubavna jesen
 (Franjo Lukić)

Pjevaju
 Franjo Tončić i Drago Žeger

 

  Ansambl ''Franje Lukića'' iz Šišljavića bio je vrlo popularni na Zagrebačkom, Zagorskom i Karlovačkom području. Svirali su i nastupali na različitim priredbama, svadbama, zabavama, krstitkama i ostalim veselicama
Podaci: Franjo Tončić, Zagreb, 10.10.2006. godine 

   Povratak na početnu stranicu  - Stari narodni glazbeni sastavi -

  Za detaljnije informacije o zagorskim narodnim sastavima, ansamblima, pjevačicama i pjevačima obratite se na josip.jurinjak@vz.t-com.hr.

The purpose of these WEB pages is to save all musician achievments of its villagers of Pokuplje, to show them to the whole world as a way of remembrance of those who are gone and for today´s generation to take a pride in them and to be an example for coming generations.

Mužikaši iz Zagorja Prigorja Podravine Moslavine Posavine Pokuplja

Computer design and copyright ©1998. - 2015.